number series for ibps rrb exam 2020

Number series for ibps rrb po and assistant

Number series questions

in this article I am sharing a important and previous year asked number series questions and answers for your upcoming bank exams like ibps rrb po , rrb assistant, sbi etc . In every bank exams you will see atleast five questions based on number series.

What should come in place of the questions mark ( ? ) in the following numbers series –

1. 103 , 107 , 116 , 132 , ?

A. 156

B. 157

C. 158

D. 159

Answer. B

2. 18 , 8 , 6 , 8 , 24 , ?

A. 150

B. 165

C. 176

D. None of these

Answer. C

3. 250 , 235 , 205 , 160 , ? , 25

A. 70

B. 90

C. 100

D. 120

Answer. C

4. 5, 7 , 17 , 55 , 225 , ?

A. 1131

B. 1132

C. 1135

D. 1140

Answer. A

5. 10, 6 , 8 , 15 , 34 , ?

A. 75

B. 80

C. 90

D. 95

Answer. C

6. 19, 30 , 44 , 67 , 117 , ?

A. 248

B. 249

C. 250

D. 251

Answer. A

7. 7, 24 , 58 , 109 , ? , 262

A. 175

B. 177

C. 178

D. 179

Answer. B

8. 3 , 4 , 10 , 33 , 136 , ?

A. 650

B. 670

C. 680

D. 685

Answer. D

9. 239 , 254 , 284 , 344 , 464 , ?

A. 704

B. 703

C. 702

D. 700

Answer. A

10. 13 , 16 , 22 , 33 , 51 , ?

A. 75

B. 78

C. 79

D. 80

Answer. B

Ibps clerk number series questions

11. 39 , 52 , 78 , 117 , 169 , ?

A. 232

B. 233

C. 234

D. 235

Answer. C

12. 11 , 10 , 18 , 51 , 200 , ?

A. 995

B. 996

C. 997

D. 998

Answer. A

13. 14 , 24 , 43 , 71 , 108 , ?

A. 151

B. 152

C. 153

D. 154

Answer. D

14. 5 , 9 , 18 , 34 , 59 , 95 , ?

A. 144

B. 145

C. 146

D. 147

Answer. A

15. 963 , 927 , 855 , 744 , 603 , 423 , ?

A. 206

B. 207

C. 208

D. 209

Answer. B

16. 2 , 6 , 12 , 20 , 30 , 42 , ?

A. 56

B. 57

C. 58

D. 59

Answer. A

17. 11 , 13 , 17 , 25 , 41 , ?

A. 73

B. 66

C. 61

D. 57

Answer. A

18. 72 , 36 , 18 , 9 , ?

A. 3.5

B. 5

C. 4.5

D. 2.5

Answer. C

19. 8 , 8 , 16 , 48 , 192 , ?

A. 960

B. 970

C. 980

D. 990

Answer. A

20. 2 , 11 , 45 , 136 , 273 , ?

A. 275

B. 274

C. 270

D. 280

Answer. B

21. 5 , 45 , 83 , 117 , 145 , ?

A. 165

B. 170

C. 175

D. 180

Answer. A

22. 110 , 106 , 97 , 81 , 56 , ?

A. 24

B. 22

C. 20

D. 18

Answer. C

You may also like –

number series practice questions