Ssc One word substitution

1. The study of biology in terms of quantity –
Answer : biometry

2. The art of compelling dictionaries –

Answer : lexicography

3. The study of poison –

Answer : toxicology

4. The study of ancient writing –

Answer : palaeography

5. An inscription on tomb –

Answer : Epitaph

6 . A word or term out of use –

Answer : Obsolete

7. A cure for all disease –

Answer : panacea

8. A summary of a book –

Answer : Epitome

9. A poem of 14 lines –

Answer : Sonnet

10. The study of languages –

Answer : philology

11. The study of mountain –

Answer : Oralogy

12. A person who is pure and clean –

Answer : Immaculate

13. A animal story with moral –

Answer : Fable

14. A large crowd of people –

Answer : Throng

15. The study of teeth –

Answer : odontology

16. An exact copy –

Answer : facsimile

17. The act of killing a king ?

Answer : Regicide

18. A person who is new to a profession –

Answer : Novice

19. A small group of people –

Answer : oligarchy

20. The scientific study of election –

Answer : Psephology