important Error detection sentence

Posted by
Hello friends , in this article I am sharing a common English grammatical errors sentences based on verbs , article , prepositions etc .

So here I am providing a some grammatical error sentences which are given below –






1. They are ______ 

A. Come
B. Came
C. Coming
D. None of these

Answer. C , 

Correct sentencethey are coming 

2. Sunil prefers ( a ) / self employment ( b ) / to job ( c ) in any company ( d ) / no error 

Ans. C 
Explanation : replace ‘ to ‘ with ‘ a ‘ because job is singular countable noun .

3. The man is mortal  ( a ) / and ultimately he has to leave everything here ( b ) / yet how irrationally he remains attached ( c ) / to his worldly possessions ( d ) / no error ( e )

Ans. A 

Explanation : remove the , we never use article before man , woman etc .


4. Sameer abided by ( a ) / all the rules which ( b ) / were explained to him ( c ) / before the programme ( d ) / no error ( e ) 

Ans. e 

Explanation : no error 

5. Under a tree ( a ) / was setting the saint ( b ) / whom we had seen ( c ) / somewhere else ( d ) / no error ( e ) 

Ans. e

Explanation : no error 

6. She was not ( a ) / so well versed in ( b ) / Spanish that ( c ) / had expected ( d ) / no error ( e ) 

Ans. c

Explanation : replace ‘ that ‘ with ‘ as ‘


7. Looking in the situation ( a ) / that prevailed a few years ago ( b ) / he was taken ( c ) / that decision ( d ) / no error ( e ) 

Ans. c

Explanation : replace ‘ taken’  with ‘ took ‘

8. She asked me ( a ) / that how I got ( b ) / time to write ( c ) / all these poems ( d ) / no error ( e ) 

Ans. b

Explanation : removed ‘ that ‘ from second part of the sentence , we use only ‘ how I got ‘ 


9. It was pleasant (a )/ five hours drive ( b )/ from new Delhi to Mumbai ( c )/no error ( d ) 

Ans. b

Explanation : hours replaced by hour 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *