Quizzes

Bangladesh quiz questions and answers

In this article i am sharing a Quiz about Bangladesh with answers based on multiple choice questions ( mcq ) –

Bangladesh quiz

1. Capital of Bangladesh is

A. Dhaka

B. khulna

C. Bogura

D. None of these

Answer. A

2. How many total Districts are there in Bangladesh

A. 60

B. 61

C. 62

D. 64

Answer. D

3. What is the country calling code for Bangladesh

A. +49

B. +230

C. +880

D. +97

Answer. C

4. Official language of Bangladesh is

A. Bengali

B. Urdu

C. Arabic

D. Hindi

Answer. A

5. Internet tld of Bangladesh is

A. .in

B. .bd

C. .uk

D. .us

Answer. B

6. National game of Bangladesh is

A. Cricket

B. Kabadi

C. Hockey

D. Football

Answer. B

7. How many provinces are there in Bangladesh

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

Answer. D

8. What is the currency of Bangladesh

A. Rupee

B. Dollar

C. Pond

D. Taka

Answer. D

9. Which of following river is longest in Bangladesh

A. Padma

B. Kobadak

C. Surma

D. None of these

Answer. C

10. Who is the first president of Bangladesh

A. Abdus sattar

B. Ziaur Rahman

C. Sheikh Mujibur Rahman

D. None of these

Answer. C

11. Highest population city of Bangladesh is

A. Dhaka

B. Natore

C. paltan

D. palang

Answer. A

12. When Bangladesh got independence

A. 1970

B. 1971

C. 1972

D. 1973

Answer. B

13. Who is the current prime minister of Bangladesh

A. Khaleda zia

B. Sajeeb Wazed

C. Shaikeh Hasina

D. None of these

Answer. C

14. Kazi Nazrul Islam is Associated with

A. Poetry

B. Politics

C. Hockey

D. Cricket

Answer. A

15. Who is the first female pilot of Bangladesh

A. Nayma Haque

B. Kaniz fatema Roksana

C. Nasim begum

D. None of these

Answer. B

read also –