Current affairs February 2020

Current affairs for competitive exam 2020

In this post I am sharing a latest current affairs gk questions for upcoming exam like railway , ssc and other exams . so here I am providing a latest gk questions which are listed below –

1. Salt lake stadium located in

A. New Delhi
B. Kolkata
C. Jaipur
D. Mumbai

Answer. B

2. Who is the current union minister of human resource development

A. Ramesh pokhriyal
B. Ajay Kumar
C. Sanjay rao
D. None of these

Answer. A

3. Who is the current Chief minister of Gujarat

A. Amit shah
B. Vijay rupani
C. Vinod Patel
D. None of these

Answer. B

4. Joint Military exercise AJEYA WARRIOR related to 

A. India and nepal
B. India and Russia
C. India and France
D. India and united kingdom

Answer. D

5. Which of the following country is not part of BIMSTEC

A. India
B. Butan
C. Canada
D. Sri Lanka

Answer. C

6. The ” Theme of world radio day ” is ( most expected question for exam )

A. Radio and world
B. Radio and diversity
C. Radio and vision
D. None of these

Answer. B

7. Who is the current President of Portugal

A. Manuel Antonio
B. Manuel T. Comes
C. Marcelo Rebelo de Sousa
D. None of these

Answer. C

8. Which country win U-19 cricket world cup

A. India
B. Bangladesh
C. Sri Lanka
D. None of these

Answer. B

9. Who is the new chairman and managing director of air India 

A. Vinay arora
B. Rajeev bansal
C. Suraj sinha
D. None of these

Answer. B

10. Who is the current chief minister of New Delhi 

A. Arvind kejriwal
B. Manoj tiwari
C. Manish sinha
D. None of these

Answer. A




One Reply to “Current affairs February 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *