General awareness for Bihar bank exams

General awareness questions and answers for Bihar State Corporative Bank ( Bscb ) 2021 . Here I am providing a some important questions which are given below –

General awareness for Bscb

1. Who is the current Chief minister of bihar

A. Rabri Devi

B. Nitesh Kumar

C. Jitan Ram Manjhi

D. None of these

Answer. B

2. Recently which bank has launched a Wear N Pay

A. Axis bank

B. Pnb bank

C. Sbi bank

D. None of these

Answer. A

3. Where is the Headquarters of HDFC Bank

A. Mumbai

B. Kolkata

C. Hyderabad

D. Jaipur

Answer. A

4. Maitri setu bridge Inaugurated Between

A. India and Sri Lanka

B. India and Bhutan

C. India and Nepal

D. India and Bangladesh

Answer. D

5. Who is the current Chief minister of Uttrakhnad 2021

A. Tirath Singh Rawat

B. Harish Rawat

C. Trivendra Singh Rawat

D. None of these

Answer. A

6. Which country will host women’s cricket world cup 2021

A. India

B. Sri Lanka

C. Afghanistan

D. Pakistan

Answer. B

7. Current Education Minister of Bihar

A. Suresh Mishra

B. Pavan kumar

C. Ashok Chaudhary

D. None of these

Answer. C

8. India’s First Hot air balloon safari launched in which state

A. Madhya pradesh

B. Bihar

C. Rajasthan

D. Jharkhand

Answer. A

9. In which year Bihar State Corporative Bank established

A. 1912

B. 1913

C. 1914

D. 1915

Answer. C

10. Where is Lotus temple located in india

A. New Delhi

B. Jaipur

C. Shimla

D. Nagpur

Answer. A

Important gk questions Miscellaneous questions
Banking questions Number series questions

Read also