Quizzes

Indian Popular quiz questions

in this article I am sharing a indian popular quiz questions which all are based on multiple choice type questions.

1.. Which state known as Switzerland of india

A. Maharashtra

B. Rajasthan

C. Himachal pradesh

D. Madhya pradesh

Answer. C

2. which national park is famous for elephants

A. Kanha national park

B. Betla national park

C. Desert national park

D. none of these

Answer. A

3. which is the first largest Indian it company

A. Tech mahindra

B. Mind tree

C. TCS

D. None of these

Answer. C

4. who is the second citizen of India

A. Prime minister

B. President

C. Vice president

D. None of these

Answer. C

5. where is the national defence academy ( NDA ) located

A. Pune

B. Jaipur

C. Goa

D. Nagpur

Answer. A

6. How many total states are there in India

A. 27

B. 28

C. 29

D. 30

Answer. B

7. which Indian city is known as ” orange city “

A. Mumbai

B. Jaipur

C. Indore

D. Nagpur

Answer. D

8. In which year India won first cricket world cup

A. 1975

B. 1979

C. 1983

D. 1999

Answer. C