Quiz

Indian river quiz questions and answers

Indian river quiz questions and answers based on multiple choice questions (Mcq ) . Here I am providing a some gk questions on river which are listed below –

Indian river quiz

1. how many rivers are there in India

A. 340

B. 368

C. 400

D. More than 400

Answer. D

2. Which is the deepest river in India

A. Yamuna river

B. Narmada river

C. Brahmaputra river

D. None of these

Answer. C

3. which river is known as sorrow of bengal

A. Damodar river

B. Yamuna river

C. Kaveri river

D. None of these

Answer. A

4. Which indian river flows in Arabian sea

A. Yamuna river

B. Indus river

C. Tawi river

D. None of these

Answer. B

5. which river is called the dakshin ganga

A. Godavari

B. Indus

C. Betwa

D. None of these

Answer. A

6. Arvari river located in

A. Madhya pradesh

B. Bihar

C. Rajasthan

D. Maharashtra

Answer. C

7. The indus river rises from which lake

A. Mansarovar Lake

B. Pulicat Lake

C. Kanwar Lake

D. None of these

Answer. A

8. Which river cross tropic of capricorn twice in India

A. Satluj river

B. Mahi river

C. Krishna river

D. None of these

Answer. B

9. Statue of unity located in which river

A. Narmada river

B. Kaveri river

C. Ganga river

D. None of these

Answer. A

10. Thenmala dam located in which river

A. Indus river

B. Kallada river

C. Manimala river

D. Pampa river

Answer. B

11. Falgu river flows through which city

A. Gaya

B. Patna

C. Ranchi

D. Jaipur

Answer. A

12. Bhima river tributary of

A. Koyna river

B. Krishna river

C. Narmada river

D. None of these

Answer. B

13. Umngot river in which state

A. Maharashtra

B. Chattishgarh

C. Karnataka

D. Meghalaya

Answer. D

14. How many rivers flow from India to Bangladesh

A. 50

B. 52

C. 54

D. 56

Answer. C

15. Which river is flowing in kedarnath

A. Mandakini river

B. Yamun river

C. Tawi river

D. None of these

Answer. A