Mcq on management information system

Some important multiple choice questions on management information system ( MIS) –

1. HDMS Stands For –
A. Hierarchy Database Management System
B. Hierarchy Digital Manage System
C. None of these

Answer . A

2. OAS Stands For –

A. Office Area System
B. Office Automatic System
C. None of these

Answer. B

3. Office Automation System Used by Senior manager –

A. True
B. False
C. None of these

Answer. B

4. Management Science Models are Based on Mathematical Formulae –

A. True
B. False
C. None of these

Answer. B

5. MIS System Always Refers to –

A. Computer System and Manual System
B. Computer system only
C. None of these

Answer. A

6. The Information Of MIS Comes From –

A. External Resource
B. Internal Resource
C. Both ( A ) & ( B )

Answer. C

7. The Flow Of Information Through MIS Is –

A. Structure Dependent
B. Need Dependent
C. None of these

Answer. B

8. MIS Enables Decision Maker to Give Only a Re – Active Response to a Business Solution –

A. False
B. True
C. None of these

Answer. A

9. The Different Type of Data Processing Are –

A. Online , Real time
B. Batch , Online , Real time
C. None of these

Answer. B

10. A Combination Of Human and Computer Based Resources Which Result In Collection and Use Of Data For  Purpose Of Efficient Management and Business Planning Is Know As One Of The Following –

A. Decision Support System ( DSS )

B. Management Information System
C. None of the Above 

Answer. B

11. ESS Stands For –

A. Executive Support System 
B. Energy Support System 
C. None of the Above

Answer. A

12. In MIS Marketing Is an Activities Sub System –

A. True
B. false
C. None of the Above

Answer. B

13. Data Warehousing is a Support to One Of The Following –

A. Management Information System ( MIS )
B. Decision Support System ( DSS )
C. None of the Above

Answer. B

14. ______ Normally Found In a Manufacturing Organization will not be suitable in the Service Sector –

A. MIS
B. DSS
C. None of these

Answer. A

15. Database Is Pivotal to –

A. MIS
B. RDMS
C. None of these

Answer. A

16. How many Steps In Prototyping Process –

A. Two
B. Four
C. Six
Answer. B

17. EIS Provides access to Historical Data This is its –

A. Benefits
B. Capability
C. None of these

Answer. B

























































Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *