quiz questions on Colombia

1 minute, 27 seconds Read

play interesting top 15 multiple choice questions based quiz about Colombia.

Colombia quiz

1 . Where is Colombia located ?

A. North America

B. South America

C. Africa

D. None of these

Answer. B

2. What is the currency of Colombia ?

A. Rubel

B. Dinar

C. Dollar

D. Peso

Answer. D

3. What is the most spoken language in Colombia ?

A. French

B. Spanish

C. English

D. Italian

Answer. B

4. What is Colombia country calling code ?

A. +34

B. +45

C. +57

D. +65

Answer. C

5. Which of the following is the most populous city in Colombia ?

A. Bogota

B. Santa Marta

C. Cali

D. None of these

Answer. A

6. The national animal of Colombia ?

A. The Andean condor

B. Kangaroo

C. The Beaver

D. None of these

Answer. A

7. Which of the following is national sports of Colombia ?

A. Hockey

B. Tejo

C. Basketball

D. Cricket

Answer. B

8. The longest border of Colombia with which country ?

A. Spain

B. Peru

C. Venezuela

D. Argentina

Answer. C

9. Who is the most famous person from Colombia ?

A. Chris brown

B. Shakira

C. Justin bieber

D. None of these

Answer. B

10. When did Colombia gain independence from spain ?

A. 1819

B. 1820

C. 1821

D. 1822

Answer. A

11. The highest mountain in Colombia is ?

A. Pico Ojeda

B. Nevado del Ruiz

C. Pico Simon Bolivar

D. None of these

Answer. C

12. The longest river in Colombia is ?

A. Orinoco

B. Cauca river

C. Bogota river

D. Magdalena river

Answer. D

13. What is the most famous dish in Colombia ?

A. Arepas

B. Ajiaco

C. Bandeja Paisa

D. None of these

Answer. C

14. How many time zones in Colombia ?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer. A

15. The main religion in Colombia is ?

A. Roman Catholic

B. Muslim

C. Buddhism

D. None of these

Answer. A

You May also like :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *