first in pakistan General knowledge

Common questions about first in pakistan

In this article I am sharing a important gk questions on first in pakistan . General knowledge questions very common topic for any competitive exams, here in this post I am providing a important mcqs questions which really helpful for your upcoming exams.

Mcqs pakistan

1. First daily news paper is

A. Urdu dunia

B. Amroz

C. Daily urdu

D. None of these

Answer. B

2. First women’s university is located in

A. Islamabad

B. Rawalpindi

C. Lahore

D. None of these

Answer. B

3. First Women’s bank of Pakistan established on which year

A. 1980

B. 1985

C. 1989

D. 1990

Answer. C

4. What is the name of first private airline of Pakistan

A. Airblue

B. PIA

C. Orient airways

D. None of these

Answer. C

5. Who was the first lady “pilot” of Pakistan

A. Ayesha ali

B. Rehna Khan

C. Shukriya khanoom

D. None of these

Answer. C

6. Who is the first law minister of Pakistan

A. Rana Bhagvandas

B. Jogendra nath mandal

C. Liaquat ali Khan

D. None of these

Answer. B

7. Pakistan launched its first “satellite” in which year

A. 1990

B. 1992

C. 1993

D. 1994

Answer. A

8. Who is the first governor general of Pakistan

A. Iskander Mirza

B. Muhammad ali jinnah

C. Sir Ghulam Muhammad

D.None of these

Answer. B

9. First Pakistani “movie” is

A. Shahida

B. Teri yaad

C. Pherey

D. None of these

Answer. B

10. When Pakistan launched its first currency notes

A. 1948

B. 1949

C. 1950

D. 1951

Answer. A

First in Pakistan gk questions

11. Who is the first female judge of pakistan

A. Ashref jehan

B. Suman bodani

C. Majida Rijvi

D. None of these

Answer. C

12. Who is the first chief minister of Sindh

A. Yusuf Haroon

B. Muhammad Ayub Khuhro

C. Mumtaz Bhutto

D. None of these

Answer. B

13. Who is the first “Chief minister” of Balochistan

A. Ataullah Mengal

B. Taj Muhammad Jamali

C. Akhtar Mengal

D. None of these

Answer. A

14. Who is the first ” president ” of pakistan

A. Ayub Khan

B. Yahya Khan

C. Iskander Mirza

D. None of these

Answer. C

15. Who is the first state bank governor of Pakistan

A. Salim Raza

B. Ishrat Husain

C. Yaseen Anwar

D. Zahid Hussain

Answer. D

16. Pakistan Won First cricket world cup in which year

A. 1983

B. 1992

C. 1996

D. 1999

Answer. C

17. Who is the first Governor of Punjab

A. Habib Rahimtoola

B. Francis Mudie

C. Sawar Khan

D. None of these

Answer. B

18. Who is the first Female prime minister of Pakistan

A. Hina Rabbani Khar

B. Benazir Bhutto

C. Sumaira Malik

D. None of these

Answer. B

You may also like –

Pakistan gk questions Science questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *