republic day quiz questions 2021

We are sharing a quiz questions about Indian republic day. Here we are providing a top republic day questions which are listed below.

Republic day quiz

1. Indian constitution came in to force on

A. 26 January 1950

B. 1 December 1948

C. 1 January 1947

D. 15 August 1947

Answer. A

2. Chief guest of republic day 2021 in India

A. Joe Biden

B. Imran Khan

C. Sheikh Hasina

D. none of these

Answer. D ( No Chief guest due to covid 19 )

3. Where is the flag hoisted on republic day

A. Rajpath

B. India Gate

C. Shivaji park

D. None of these

Answer. A

4. Who hoists the flag on republic day

A. Prime minister

B. President of India

C. Finance minister

D. None of these

Answer. B

5. How many days Republic day is celebrated

A. 1 days

B. 2 days

C. 3 days

D. 4 days

Answer. C

6. Who Was the first Chief guest of republic day

A. President Sukarno

B. President Patrick Hillery

C. President Julius Nyerere

D. None of these

Answer. A

7. When Was the Indian constitution adopted

A. 15 January 1946

B. 1 May 1947

C. 26 November 1949

D. None of these

Answer. C

8. Who is the current president of India

A. Pranab mukherjee

B. Ram Nath Kovind

C. Pratibha Patil

D. None of these

Answer. B

9. In This year we are celebrating a ____ republic day of india

A. 72nd

B. 71nd

C. 73nd

D. 75nd

Answer. A

10. Who made the first constitution of india

A. Mahatma Gandhi

B. B. R. Ambedkar

C. Jawaharlal Nehru

D. None of these

Answer. B

You might be interested in …

Indian river gk questions and answers

Quiz

Indian river quiz questions and answers based on multiple choice questions (Mcq ) . Here I am providing a some gk questions on river which are listed below – 1. how many rivers are there in India A. 340 B. 368 C. 400 D. More than 400 Answer. D 2. Which is the deepest river […]

Read More

American trivia online quiz

Quiz

In this article i am sharing a Interesting American trivia quiz questions and answers which are listed below . 1. in which year America won first Nobel peace prize A. 1903 B. 1904 C. 1905 D. 1906 Answer. D 2. in which year was America recognized as a country A. 9 September, 1776 B. 12 […]

Read More